20 Kasım 2016 Pazar

Enginar Kalpli Pilav






























Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
7 adet enginar kalbi(Ben salamura kullandım)
yarım çay bardağı kuş üzümü
2 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı yenibahar
yeterince tuz ve zeytinyağı
arzu ettiğiniz kadar maydanoz

Hazırlanışı:

Salamura enginarların suyunu süzerek enginar kalplerini küçük parçalar halinde bölün.
2 su bardağı pirinci sıcak suda 20 dk bekleterek suyunu süzün.
Kuş üzümlerini durulayın.
Pilav tenceresine yeterince yağ koyun ve içine süzülen pirinci, baharatları, tuzu, kuş üzümünü ve enginarları ekleyerek karıştırın.
Üzerine 3 su bardağı sıcak su koyarak kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin


Enginarı kendiniz hazırlayacaksanız:
Enginar kesme tahtasının üzerine yan konarak çanak kısmı alta getirilir ve üstten iki parmak kadar kesilir ve en dıştaki yapraklar kopartılır. 
Enginar çevrilerek yaprak kalıntıları bıçakla güzel bir şekilde kesilir.
Enginarın iç kısmında, göbeğin üzerindeki tüyler kaşık yardımıyla kazıyarak çıkartılır.Göbeğin iç kısmı yarım limonla ovularak limonlu suyun içinde kararmaması için bekletilir. 
Arzunuza göre buharda ya da suda kaynatıp pişirebilirsiniz.
Not:Ellerinizin kararmaması için eldiven kullanmanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok: