1 Temmuz 2014 Salı

Fellah Köftesi





















Malzemeler 

1 su bardağı  kısırlık bulgur 
1/2 su bardağı irmik 
1/2 su bardağı un 
1/2  yemek kaşığı salça 
1 çay kaşığı karabiber, kimyon, kırmızı pul biber, yeni bahar 
300 ml sıcak su
Biraz tuz

Sosu İçin
3 adet rendelenmiş domates
İnce doğranmış 5-6 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı nar ekşisi

Üzeri için
Sarımsaklı yoğurt
Doğranmış maydanoz

Hazırlanışı

Büyük boy bir kasenin içine irmik, un, baharatlar, salça konarak su ilave edilir ve iyice yoğrulur.
Köfte hamurundan minik parçalar alınarak avuç içinde yuvarlanır.
Ortası çay kaşığı ya da parmak bastırılarak çukur oluşturulur.
Bir tencerede su kaynatılır, içine tuz atılır.
Diğer yandan su kaynayana kadar sos için sarımsaklar zeytinyağında kavrulur.
İçine domates, tuz (arzu ederseniz baharat ekleyebilirsiniz) eklenerek pişirilir.
Kaynayan suyun içine köfteler bırakılarak haşlanır.
Kevgir yardımıyla alınarak sosun içine konur ve karıştırılır.
Ya da üzerine direk dökebilirsiniz.
Servis tabağına alındıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
Süslemek için maydanozlar da serpiştirdikten sonra servise hazırdır.

Hiç yorum yok: