17 Haziran 2013 Pazartesi

Şakşuka












 Malzemeler:3-4 adet patlıcan
1-2 adet kabak

Sosu için:

1 büyük boy soğan
5 diş sarımsak
3 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1/2 tatlı kaşığı toz şeker, tuz ve karabiber
1/2 su bardağı su 



































Hazırlanışı:
Sebzeler alacalı soyularak küp küp doğranır.
Yarım saat tuzlu suda patlıcanlar bekletilir.
Bir tavada az zeytin yağında kızartılır.

Soğan ve sarımsaklar kavrulur ve sonra ince doğranmış biberler atılır, daha sonra doğranmış domates.
Geri kalan baharatlarda ilave edilerek pişirilir.
En son blender yardımı ile sos karıştırılır ve kızarmış sebzelerin üzerine dökülerek servis yapılır.

Hiç yorum yok: