Malzemeler:
2 su bardağı yeşil mercimek
1 büyük kase dolusu erişte ya da şehriye
1 büyük kuru soğan
4-5 taze soğan
1 büyük boy havuç
1 büyük boy havuç
1/2 demet dereotu
1 yemek kaşığı dolusu sumak
6 kaşık zeytinyağı
1,5 limon suyu
tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Mercimekler bir gün önceden suda bekletilirse daha iyi olur.Mercimekler haşlanır.
Erişteler de kaynar suda haşlanır.
Mercimek ve erişte üzüldükten sonra bir kaba alınır.
Soğanlar piyazlık doğranır ve kavrulur, daha sonra da havuçlar rendelenir ve onlar da kavrulur.
Mercimek ve erişteye katılır karıştırılır.
İçine yeşillikler ince ince doğranır ve baharatlar, zeytinyağı, limon suyu ilave edilerek karıştırılır.
Domates veya taze nane ile arzu ederseniz süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder