Malzemeler:
Hamuru için;
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı su
İçi için;
2 yemek kaşığı zeytin ezmesi
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,nane,kekik
3 yemek kaşığı zeytin yağı
Ve hamuru açmak için biraz un ve nişasta
1- Hamur malzemeleri bir kabın içerisinde yoğrulur ve 20 dk dinlendirilir.
2- Hamur 2 parçaya ayrılır.
3- İç malzemeleri karıştırılır.
4-Hamur açılacak yer unlanarak azcık nişasta ile açılır.
5-Açılan hamurun üzerine iç malzemesi dökülür ve yaydırılır.
6-2.hamur da açılır ve diğerinin üzerine yerleştirilir.
7-Merdane yardımıyla üzerinden geçilir.
8-Bıçak yardımıyla istediğiniz şekilde kesebilirsiniz.
9-Yağlı kağıdın üzerine kesilen parçalar konulur ve 180 derecede 20-25 dk pişirilir.
Afiyet olsun ^____^
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder