24 Şubat 2013 Pazar

Sütlaç



























Malzemeler:
1.5 lt. süt
1.5 su bardağına yakın şeker
4 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın/ 1 çubuk tarçın
yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı su


Hazırlanışı:

Pirinçler yıkanır ve 1 su bardağı su ile pişirilir.
Bir kapta şeker,pirinç unu,nişasta karıştırılır
Tencereye 1.5 litre süt ve karışım dökülür ve tel çırpıcıyla karıştırılırç
Pirinç,tarçın eklenir ve orta ateşte sürekli karıştırılır.
(Çubuk tarçın attıysanız kaynamaya yakın alınız.)
Kaynamaya yakın vanilya dökülür ve tekrar karıştırılır.
Kaselere dökülerek,soğuk servis yapılır. 


Afiyet olsun 

^___^


Hiç yorum yok: