13 Aralık 2012 Perşembe

Reyhan Soslu Makarna


































Malzemeler:


300-350 gr makarna
2 adet küçük domates
2 yemek kaşığına yakın kuru reyhan
1 yemek kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı karabiber
2 diş sarımsak
biraz salça,tuz
zeytinyağı,
2 yemek kaşığı tereyağı
varsa domates sosu
Kaşar peyniri rendesi

Yapılışı:
Bir tencereye su ve biraz su konup haşlanır ve içine 2 diş sarımsak atılır makarnaya lezzet vermesi için,daha sonra makarnalar haşlanmaya bırakılır.
Bir tavaya biraz zeytinyağı dökülür,domatesler küçük küçük doğrandıktan sonra içine domates sosu,salça eklenir ve pişirilir.
Reyhan,nane,karabiber ve biraz tuz ilave edilir,bir iki kez karıştırıp ocağın altı söndürülür.
Makarnalar piştikten sonra süzülür.Tencereye tereyağı ve zeytinyağı konularak ısıtılır ve içine makarnalar konulup karıştırılır.
Servis tabağına makarnanın üzerine sos dökülerek üzerine kaşar peyniri rendesi ve arzu ederseniz maydanozla süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok: