18 Ocak 2013 Cuma

Sebzeli Graten
























Malzemeler:
1 orta boy havuç
500 gr karnabahar
300 gr brokoli
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz
(içine kabak,biber,bezelye,enginar isteğinize göre sebze ilave edebilirsiniz)

Beşamel sos için:

1 yemek kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1.5 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz,karabiber,köri (köri yerine yarım tavuk bulyon da kullanabilirsiniz.)
1 su bardağı kaşar rendesi

Hazırlanışı:
1-Sebzeler buharda pişirilir.
2-Bir tavada tereyağı eritilerek sebzeler ve tuz eklenir ,karıştırılır.
Sos:
3-Tereyağı eritilip içine un eklenir ve kavrulur.İçine süt eklenerek kısık ateşte iyice karıştırılır en son içine baharatlar ilave edilir.
4-Sebzeler borcama konur ve üzerine sos dökülür,üstüne bolca kaşar rendesi serpilir.180 derecede 15-20 dk pişirilir.
                                                                                                                              Afiyet olsun
                                                                                                                                ^____^



Hiç yorum yok: