Malzemeler
500 gr dana kıyma
Yarım çay bardağı kadar (50gr) haşlanmış pirinç
Yarım çay bardağı kadar (50gr) haşlanmış pirinç
50 gr tereyağı
1 büyük boy (100 gr) ince doğranmış soğan
1 bağ kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
yeteri kadar tuz
Kızartma Malzemesi
1 su bardağı(100 gr) un
kızartmak için zeytinyağı
3 adet iyice karıştırılmış yumurta
Hazırlanışı
* Soğanlar doğranır bir tavada yağla birlikte kavrulur.
*Renkleri değiştiğinde kıymanın yarısı eklenir ve suyunu çekene kadar kavrulur ve soğumaya bırakılır.
*Kavrulmuş kıyma ve diğer malzemeler 1-2 dk robottan geçirilir ve daha sonra yoğrulur.
*Eşit parçalar alınarak oval bir şekle getirilir.
*Tavada yağ kızdırılır.Köfteler önce una,sonra yumurtaya bulanıp kızgın yağın içine konulur ve çevrilerek kızartılır.
Afiyet olsun ツ
Hazırlanışı
* Soğanlar doğranır bir tavada yağla birlikte kavrulur.
*Renkleri değiştiğinde kıymanın yarısı eklenir ve suyunu çekene kadar kavrulur ve soğumaya bırakılır.
*Kavrulmuş kıyma ve diğer malzemeler 1-2 dk robottan geçirilir ve daha sonra yoğrulur.
*Eşit parçalar alınarak oval bir şekle getirilir.
*Tavada yağ kızdırılır.Köfteler önce una,sonra yumurtaya bulanıp kızgın yağın içine konulur ve çevrilerek kızartılır.
Afiyet olsun ツ
2 yorum:
Woooww:)Acıktım yahuu!Süper gözüküyor.Eline sağlık zamzem;)
Teşekkürler Saynurum :)))
Yorum Gönder