11 Eylül 2012 Salı

Kadınbudu Köfte























Malzemeler
500 gr dana kıyma
Yarım çay bardağı kadar (50gr) haşlanmış pirinç
50 gr tereyağı
1 büyük boy (100 gr) ince doğranmış soğan
1 bağ kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
yeteri kadar tuz


Kızartma Malzemesi


1 su bardağı(100 gr) un
kızartmak için zeytinyağı
3 adet iyice karıştırılmış yumurta

Hazırlanışı
*
Soğanlar doğranır bir tavada yağla birlikte kavrulur.
*Renkleri değiştiğinde kıymanın yarısı eklenir ve suyunu çekene kadar kavrulur ve soğumaya bırakılır.
*Kavrulmuş kıyma ve diğer malzemeler 1-2 dk robottan geçirilir ve daha sonra yoğrulur.
*Eşit parçalar alınarak oval bir şekle getirilir.
*Tavada yağ kızdırılır.Köfteler önce una,sonra yumurtaya bulanıp kızgın yağın içine konulur ve çevrilerek kızartılır.

Afiyet olsun 






2 yorum:

yasasınyemekyemek dedi ki...

Woooww:)Acıktım yahuu!Süper gözüküyor.Eline sağlık zamzem;)

Gamze dedi ki...

Teşekkürler Saynurum :)))