31 Temmuz 2012 Salı

Köri Sosu



Malzemeler:


3 kaşık tereyağı
1/2 soğan
2 diş sarımsak
3 tatlı kaşığı köri
1 tutam tuz
3 çorba kaşığı un
2 bardak tavuk ya da et suyu
2 yemek kaşığı dolusu domates püresi
2 çay kaşığı hindistan cevizi
rendelenmiş yarım elma


Hazırlanışı:

Tereyağı eritilir ve soğan eklenerek kavrulur.Sonra sarımsakla birlikte tekrar kavrulur ve içine köri,un eklenerek iyice kavrulur ve içine azar azar tavuk suyu dökülür.
Domates püresi,hindistan cevizi ve elma rendeside ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.

En son blender veya robottan geçirilir.


Ben güveçte körili tavuk yapımında kullanacağım için hazırladım bu sosu. Et yemeklerinin üzerine sos olarak kullanılabilir ve sosu 1-1,5 ay buzdolabında da saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok: