19 Haziran 2011 Pazar

İtalyan Pizza




































Pizza hamuru için malzemeler:1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket toz maya
5 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağına yakın un

Hazırlanışı:Ayrı bir kabın içerisine ılık su,şeker,tuz ve kuru maya eklenerek karıştırılır.
Un bir kaba dökülür,ortasına su-şeker-tuz-maya karışımı ve sıvı yağ eklenir ,iyice yoğrulur.Dinlenmesi için kabın üzeri streç filmle örtülerek 1.5 saate yakın bekletilir.
Pizza Sosu için malzemeler:Ben tat marka şakşuka sosunu kullandım.

Buradan pizza sosu için gerekli malzemelere bakabilirsiniz.

Dinlenmiş hamurumuzun yarısını alınır
Hamurun açılacağı yer önceden unlanır ve merdane yardımıyla açılır.
Daha sonra tepsi de unlanarak pizza hamurumuz tepsiye yerleştirilir.
Üzerine önce sosu yayılarak konur ve daha sonra sırasıyla mozarella peynir ince ince kesilerek ya da kaşar peyniri rendesi hamuru kapayacak şekilde üzerine yerleştirilir daha sonra dilimlenmiş domates,zeytin arzu ettiğiniz şekilde malzemeler ilave edip,20-25 dk 200 derecede pişirilir.
Not 1: Diğer hamuru kullanmak istemezseniz bir gün için buzdolabında bekletebilirsiniz.
Not 2: 1 hamurdan yaklaşık olarak 1 büyük boy bir de orta boy pizza çıkıyor.


Hiç yorum yok: