3 Haziran 2011 Cuma

Fırında Mantarlı Makarna (Beşamel soslu)

Malzemeler:



350 gr mantar
2 yemek kaşığı zeytinyağı
250 gr makarna (
papardelle)
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
tuz- karabiber


Yapılışı:

Makarna haşlanırken ,mantarlar yıkanıp ince ince doğranır ve biraz zeytinyağında kavrulur daha sonra tuz ve karabiber eklenir
Bir tavada tereyağı eritilip un eklenir ve karşıştırılır ve daha sonra 1 su bardağı süt ( arzu ederseniz birazcık da krema ekleyebilirsiniz)eklenir ve karıştırılır.
Daha sonra mantarlar ve makarna beşamel sosa dökülür ve karıştırılır.
En son olarak makarna bir borcama alınır ve üzerine kaşar peyniri serpilip 200 derecede üstü kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: