18 Mayıs 2011 Çarşamba

Kremalı Mantarlı Makarna/Makarna Günlükleri 2-lezzetin sınırları























Sinir katsayımın 34.4 olduğu bir günün daha yarısı bitti sayılır ,felaket bir gündü.Yine şükür tabi! Ve ben kendimi yine mutfakta buldum,şimdi daha sakin,daha tokum :D
Ah şu makarnalar da olmasa kim kurtaracaktı beni!

malzemeler
250 gr yumurtalı makarna(papardelle)
yarım su bardağı krema
150 gr mantar
zeytinyağı/tereyağı
tuz,karabiber
1 diş sarımsak
yarım su bardağından fazla rendelenmiş kaşar peyniri
biraz maydonoz

hazırlanışı:

Öncelikle makarnamızı haşlarız(içine bir diş sarımsak attım tad versin diye),diğer yandan mantarlarımızı küçük küçük doğrarız.
Daha sonra tavamıza yağ koyup mantarlarımızı kavururuz.
Yarım su bardağı kremamızı da ekleyip pişiririz kısık ateşte çünkü krema çabuk pişer.
haşlanan makarnaları hemen süzüp kremalı mantar sosumuza ilave edip ,tuz,karabiberimizi de ekleyip karıştırırız.
Daha sonra tabağa alıp kenarlarını ya da nasıl arzu ederseniz maydozlarla süsleyip,rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine döktük mü tamamdır. :)))
Afiyet olsun:)


Hiç yorum yok: