19 Nisan 2014 Cumartesi

Tam Buğday Unundan Açma



Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
10 gr kuru maya 
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta
Aldığı kadar tam buğday unu 


Üzeri için:
1 çorba kaşığı pekmez
1 çay bardağı su
   ya da
1 yumurta sarısı 
Çörek otu



Üzerine pekmezli su sürülmüş açma :
























Hazırlanışı:
1) Ilık sütün içine, şeker, tuz ve kuru maya eklenerek kaşık yardımıyla karıştırılır.
2) Bir kabın içine yoğurt, yumurta, yağ ve mayalı ılık süt karışımı eklenir.
3) içine aldığı kadar tam buğday unu eklenir ve yoğurulur.
4) Yaklaşık olarak 45 dakika mayalanmaya bırakılır.
5) Mayalandıktan sonra hamura istediğiniz şekilde şekil vererek fırın tepsisine dizilir.
6) Üzerine pekmezle su karıştırılarak sürülür ya da yumurta sarısı da sürülebilir.Daha sonra çörek otuyla süslenir.
7) Önceden ısıtılmış fırında 185 derecede 25 dk pişirilir.


 Not: Arzunuza göre hamura şekil verirken içine peynir ya da zeytin ezmesi de koyabilirsiniz



Üzerine yumurta sürülmüş açma


Hiç yorum yok: