18 Ocak 2013 Cuma

Su Böreği Tadında Lazanya

Malzemeler:
10 adet lazanya
2 büyük dilim beyaz peynir
Bol kaşar rendesi
Biraz zeytin yağı
1 lt kaynamış su
Tuz
Başemal sos:
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1.5 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
tuz,karabiber

Hazırlanışı:

(Barillanın lazanyasını kullandım,kaynatılmadan oluyor ama ben kaynatarak yaptım)

1-Bir tencerede su kaynatılır,içine tuz ve biraz zeytinyağı dökülür.
2-Su kaynayana kadar beşamel sos hazırlanır.(Tereyağı eritilip içine un eklenir ve kavrulur.İçine süt eklenerek kısık ateşte iyice karıştırılır en son içine tuz ve karabiber ilave edilir.)
3-Lazanyalar 2 şer 2 şer tencereye 1-2 dk için atılır ve alınıp borcama konulur.
4.Üzerine önce beşamel sos dökülerek bir katına kaşar rendesi eklenir.Üzerine yine lazanya konulup aynı işleme devam edilir.Bir katına kaşar diğer katına beyaz peynir konularak en üstüne yine beşamel sos döküldükten sonra bolca kaşar rendesiyle kaplanır.
5. 180 derecede 15dk civarı peynirler eriyene kadar ısıtılır.


Afiyet olsun
 ^____^

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Kaynatarak yapman daha iyi olmuş.Ben de geçen yaptım ama kaynatmadım,beşamel sosunu sulu yapmaya rağmen tam olarak yumuşatmamış:/
eline sağlık bu arada ben de denicem peynirlisini;)

Gamze dedi ki...

Teşekkürler Saynuşum :) evet kaynatınca daha güzel oluyor.