Malzemeler:3 kabak
3 havuç
350 gr mantar
1 kavanoz közlenmiş kırmızı biber (5 adet)
1 demete yakın dere otu
200 gr turşulu zeytin
1 kutu mısır
Sosu için:5 kaşık yoğurt
3 kaşık mayonez
1 limon suyu
1 şeker kaşığına yakın toz şeker
2 diş sarımsak rendesi
1 yemek kaşığı nane
Bir tutam tuz
2 kaşık zeytinyağı
Hazırlanışı:Ayrı ayrı olmak üzere sırasıyla havuç,kabak ve mantarlar kibrit çöpü büyüklüğünde doğranarak az yağda sotelenir(mantarlar büyük şekilde doğranır)
Közlenmiş kırmızı biberler de kibrit çöpü büyüklüğünde doğranır.
Bir kabın içerisine sotelenmiş sebzeler dökülür ve geri kalan malzemeler de eklenerek karıştırılır
Sosu hazırlamak için ayrı bir tasa yoğurt,mayonez,rendelenmiş sarımsak,bir tutam tuz ,nane ilave edilir.Limon sıkılır ve içine toz şeker dökülerek iyice karıştırılır ve karışım yoğurda dökülür en son 2 kaşık zeytinyağı da eklenerek karıştırılır ve sebzelerin üzerine dökülür .
Afiyet olsun:)
2 kaşık zeytinyağı
Hazırlanışı:Ayrı ayrı olmak üzere sırasıyla havuç,kabak ve mantarlar kibrit çöpü büyüklüğünde doğranarak az yağda sotelenir(mantarlar büyük şekilde doğranır)
Közlenmiş kırmızı biberler de kibrit çöpü büyüklüğünde doğranır.
Bir kabın içerisine sotelenmiş sebzeler dökülür ve geri kalan malzemeler de eklenerek karıştırılır
Sosu hazırlamak için ayrı bir tasa yoğurt,mayonez,rendelenmiş sarımsak,bir tutam tuz ,nane ilave edilir.Limon sıkılır ve içine toz şeker dökülerek iyice karıştırılır ve karışım yoğurda dökülür en son 2 kaşık zeytinyağı da eklenerek karıştırılır ve sebzelerin üzerine dökülür .
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder