20 Eylül 2009 Pazar

ѕαкızℓı мυнαℓℓєвιℓι güℓℓαç



Malzemeler
6.5 su bardağı süt
1.5 su bardağı şeker
7 yaprak güllaç
Kıyılmış iç fındık aralara serpiştirmek için
biraz fıstık içi
Muhallebisi için
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
1 damla sakızı

Önce muhallaebiyle işle başlayalım 3 yemek kaşığı tereyağını orta boy bir tencerede erittikten sonra 1 su bardağı unu ilave edip kavuralım daha sonra üzerine sütten 3 su bardağı ilave edip karsıtıralım sonrada blendırla vurdup
geri kalan 2 su bardak sütü ve 1 su bardağı şekeri ekleyip karıştıralım ve tekrar blendıra vurup kaynamaya yakın 1 damla sakızı ilave edelim.

Yaklaşık 20,25 dk kısık ateşte pişirmiş olacağız muhallebimizi,muhallebimiz pişerken o sırada kücük bir tencereye güllacı ıslatmak icin 6.5 su bardağı süt ile 1.5 su bardağı toz şekeri kaynatalım.

Geniş bir tepsiye güllaç yaprağını koyup kaynar şekerli sütle ıslattıp(yalnız cok fazla süt dökmedim çok sulu sevmediğim icin ) diger 3 katına da aynı işlemi uygulayalım. (kıyılmış fındık içini istediğiniz yaprakların arasına serpiştirebilirsiniz ben sadece 2. ve 4. yapraklara serpiştirdim) Sonra 3.yaprağada süt döktükten sonra muhallebisini üzerine yayalım sonra tekrar üzerine diger güllaç yapragını koyup sütle ıslatalım ve kıyılmış fındık içinden serpiştirip diger yaprakları da aynı şekilde sütle ıslatalım ve en üst katına da sütle ıslattıktan sonra fıstık iciyle süsleyelim:) sonra sogumaya bırakıp afiyetle yiyelimm:):)
ö