21 Temmuz 2013 Pazar

Milföylü Laz Böreği














Malzemeler
1 paket milföy

Krema için:
4 bardak süt
4 fincan un
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
125 gr tereyağı

Şerbeti için:
3 bardak su
2.5 su bardağı şeker

Hazırlanışı:

1-Milföyler fırında pişirilir.

2-Öncellikle tencereye yağ ve şeker hariç bütün malzemeler katılır ve iyice karıştırılır.
3-Ocak yakılır ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılır ve içine daha sonra şeker ve tereyağı eklenerek tekrar karıştırılır.
4-Milföyler piştikten sonra ortadan ayrılır ve içine kreması konulur.
5-Şerbet hazırlanır.
6-Börek soğuduktan sonra üzerine sıcak şerbet dökülür.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok: