8 Şubat 2012 Çarşamba

Sebze Köftesi





Malzemeler:


Yarım kabak
1 kırmızı biber
1 havuç
3-4 çiçek karnıbahar ve brokoli
2 küçük patates
1 küçük soğan
1 adet ufalanmış ekmeğin içi
2 yumurta
Tuz,karabiber,pulbiber
Galete unu
kızartmak için yağ

Yapılışı:

Bütün sebzeler küçükçe doğranır ve haşlanır.(Süzdüğünüz sebze suyunu pilav veya çorbada kullanabilirsiniz )
pişen sebzeler rondodan geçirilir ve ayrı bir kapta bulunan ekmek içine dökülür.İçine tuz,karabiber,pulbiber eklenir ve 2 yumurta da kırılarak yoğrulur ve şekil verilir.Galete ununa bulanıp kızartılır.

Demedi Deme:
Bir sitede görüp canım çektiği için yaptım ama pek de umduğum gibi olmadı. :)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Yağda kızartmak olmadı ama.. (:

Gamze dedi ki...

Olmadı maalesef.Aslında pek sevmiyorum kızartma türlerini, fazla olmasa da nadiren yapıyorum.