22 Nisan 2015 Çarşamba
Maden Sulu Ruşeymli Ekmek
Malzemeler 4 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı ruşeym unu
2 adet maden suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı zencefil, zerdeçal, tarçın
Hazırlanışı:
Un, karbonat , sirke, tuz, baharatlar unun üzerine serpilir ve maden suyu eklenerek tahta kaşık yardımıyla karıştırılır, yoğrulmaya gerek yok iyice karıştırırsanız eğer. Yağlı kağıt serilmiş borcama konularak 200 derecelik önceden ısınmış fırında 50-55 dk pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder