Malzemeler :
1 kase yoğurt yüzlerinden alınmış kaymak
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ruşeym un
aldığı kadar tam buğday unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığından az tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
Hazırlanışı:Bir kaba biraz un, karbonat,tuz, tarçın, zencefil, kaymak konur ve ılık su azar azar dökülerek tahta kaşık yardımıyla karıştırılır.Daha sonra yoğrulur, hamurumuz normal hamur kıvamından biraz daha cıvık olacak şekilde olmalı.Pişireceğimiz borcamın içine un serperek ya da yağlı kağıt koyarak hamur içine konulur ve 7-8 saat mayalanmaya bırakılır.Daha sonra önceden ısıtılmış fırında 40-50 dk 180 derecede pişirilir.Piştikten sonra beze sarılarak soğumaya bırakılır.Daha sonra sofralarınıza katılmaya hazırdır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder