Malzemeler:
Yeterince tam buğday unu
yarım su bardağı ılık su
1 su bardağı ayran
1 yemek kaşığına yakın tuz
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Çörek otu
Yeterince tam buğday unu
yarım su bardağı ılık su
1 su bardağı ayran
1 yemek kaşığına yakın tuz
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Çörek otu
Hazırlanışı
Bir kabın içine 3 su bardağı un dökülür ve içine geri kalan malzemeler eklenerek önce tahta kaşıkla karıştırılır, hamur kıvamına gelinceye kadar un eklenir ve daha sonra yoğrularak 1 saat dinlendirilir.
Şekil verilerek un serpilmiş ya da yağlı kağıt kullanılmış tepsiye konur.
Üzerine yumurta sarısı sürülerek çörek otu serpiştirilir.
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 45-50 dk pişirilir.
Afiyet olsun.
Şekil verilerek un serpilmiş ya da yağlı kağıt kullanılmış tepsiye konur.
Üzerine yumurta sarısı sürülerek çörek otu serpiştirilir.
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 45-50 dk pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder