6 Haziran 2014 Cuma
Patates Püreli Et Sote
Malzemeler:
350 gr kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
1 yeşil biber
1 adet kırmızı biber
(ben ayrıca 1 adet patlıcan ve biraz taze fasulye de kullandım)
1 yemek kaşığı salça
3 diş sarımsak
Tuz, maydanoz
Püresi için:
2 orta boy patates
1 su bardağı süt
1 su bardağı dolusu kaşar peyniri rendesi
1 çorba kaşığı tereyağı
Bir tutam karabiber
Tuz
Hazırlanışı:
Bir tencereye zeytinyağı konarak etler kavrulur, daha sonra üzerine ince doğranmış soğanlar eklenir ve kavrulmaya devam edilir ve içine salça ve ince doğranmış biberler de eklenerek çok az su eklenerek pişirilir.
Ayrı bir tencereye kaynamış su konarak biraz tuz ilave edilerek küçük parçalar şeklinde doğranmış patatesler haşlanır.Haşlandıktan sonra suyu süzülür.İçine tereyağı ve süt eklenerek blenderdan geçirilir.
Et sote piştikten sonra güveç kaplarına eşit miktarda konarak üzerine 2 kaşık patates püresi ve onun üzerine de kaşar rendesi eklenerek önceden ısıtılmış fırında 185 derecede üzeri kızarıncaya kadar ısıtılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder