Malzemeler:
2 Yumurta
1 çay kaşığı tuz
1.5 Su bardağı süt
1 şişe soda
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağına yakın un
tavaya sürmek için tereyağı
İç malzemesi:
200 gr. beyaz peynir
250 gr kaşar peyniri
10 dal maydanoz
Üzeri için: 1 su bardağı kaşar peyniri, 1 çorba kaşığı dolusu tereyağı tereyağı
Hazırlanışı:
- Tereyağı hariç bütün malzemeler tel çırpıcıyla karıştırılır.
- Tava tereyağı ile yağlanır, krep hamurundan 1 kepçe alınarak tavaya dökülür, pişince diğer yüzü de çevrilerek pişirilir.
- Bir tabağa konulur üzerine beyaz peyniri ve kaşar peyniri serpiştirilerek, aynı şekilde diğer krepler hazırlanır ve üzerine konulur ve harç eklenir.
- En son üzerine sadece kaşar peyniri eklenir ve tereyağı küçük parçalara kesilerek üzerine konulur.
- 200 derecede kaşar peynirleri eriyene kadar ısıtılır.
(26 cm bir tava kullanırsanız toplamda 8 adet krep ortaya çıkıyor.Ben 7 krep kullanarak yaptım )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder