Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
10 gr kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta
Aldığı kadar tam buğday unu ve beyaz un
İç Harcı İçin
Yarım kalıp beyaz peynir
1,5 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yarım demek dereotu ve maydanoz
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Çörek otu
Hazırlanışı:
Çörek otu
Hazırlanışı:
1) Ilık sütün içine, şeker, tuz ve kuru maya eklenerek kaşık yardımıyla karıştırılır.
2) Bir kabın içine yoğurt, yumurta, yağ ve mayalı ılık süt karışımı eklenir.
3) içine aldığı kadar tam buğday unu eklenir ve yoğurulur.
4) Yaklaşık olarak 45 dakika mayalanmaya bırakılır.
5) Mayalandıktan sonra hamurun içine harç eklenerek istediğiniz şekilde şekil vererek fırın tepsisine dizilir.
6) Üzerine yumurta sarısı sürülerek, çörek otuyla süslenir.
6) Üzerine yumurta sarısı sürülerek, çörek otuyla süslenir.
7) Önceden ısıtılmış fırında 185 derecede 25-30 dk pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder