Malzemeler
3 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 domates
1 soğan
1 adet havuç
2 çorba kaşığı domates salçası
3 çorba kaşığı un
1 kase yoğurt
Biraz maydanoz
20 gr çorba kaşığı tereyağı
zeytinyağı
Biraz tuz ve nane
Hazırlanışı: Biberler ve soğan büyük parçalar şeklinde doğranır, domatesin kabuğu soyulur ve doğranarak bir tencereye konur ve içine maydanoz ve 3 bardak soğuk su ilave edilerek pişirilir.
Piştikten sonra blenderdan geçirilir.
Ayrı bir tencerede tereyağı eritilir ve un eklenerek unun kokusu gidinceye kadar karıştırılır.Salça eklenir ve biraz su eklenerek karıştırılır, ılıdıktan sonra içine yoğurt eklenir ve karıştırılır.
Yoğurtlu un karışımı çorbaya ilave edilir ve tekrar blenderdan geçirilerek arzuya göre nane ile servis edilebilir.
Piştikten sonra blenderdan geçirilir.
Ayrı bir tencerede tereyağı eritilir ve un eklenerek unun kokusu gidinceye kadar karıştırılır.Salça eklenir ve biraz su eklenerek karıştırılır, ılıdıktan sonra içine yoğurt eklenir ve karıştırılır.
Yoğurtlu un karışımı çorbaya ilave edilir ve tekrar blenderdan geçirilerek arzuya göre nane ile servis edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder