Malzemeler: 500 gr kuşbaşı et(Tercihen bonfilelik)
5 orta boy patates
5 yeşil biber
5-6 diş sarımsak
1 büyük boy soğan
2 orta boy domates
4 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
yarım kase doğranmış maydanoz
2 defne yaprağı
1/2 yemek kaşığından az biber ve domates salçası
(İsteğe göre havuç)
(İsteğe göre havuç)
Hazırlanışı:Patatesler küp küp, biberler iri iri doğranır, bir kapta tuz ve baharatlar ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı da eklenerek karıştırılır.
Güveç tenceresine tereyağı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı eklenerek etler ilave edilir ve suyunu çekene kadar kavrulur.
Üzerine sırasıyla iri doğranmış soğan, baharatlı patates karışımı, dilimlenmiş domates, maydanoz, sarımsak eklenerek üzerine defne yaprağı konur.
1 çay bardağı ılık suyun içine salça ilave edilerek yemeğe dökülür.
Güvecin kapağı kapatılarak ağır ateşte yaklaşık 3 saat pişirilir.
Not: Yemek karıştırılmadan pişirilir.
Tuz et yumuşamaya başlayınca ilave edilir, öncesinde ilave etmek eti sertleştirir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder