Malzemeler3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı un
1 su bardağı süt
tuz
Üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Arzuya göre başka baharatlar da ekleyebilirsiniz.
Hazırlanışı
Sarımsaklar incecik doğranır ve yağda kavrulur.
Üzerine un eklenerek kavrulur.
Süt eklenir ve çırpıcıyla karıştırılır.
Daha sonra su eklenerek kısık ateşte sık sık karıştırılarak pişirilir.
Bir tavada yağ eritilir ve baharatlar eklenerek 1-2 dk kavrulur.
Çorba piştikten sonra üzerine dökülür.
Arzu ederseniz Kruton ile servis edebilirsiniz
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı un
1 su bardağı süt
tuz
Üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Arzuya göre başka baharatlar da ekleyebilirsiniz.
Hazırlanışı
Sarımsaklar incecik doğranır ve yağda kavrulur.
Üzerine un eklenerek kavrulur.
Süt eklenir ve çırpıcıyla karıştırılır.
Daha sonra su eklenerek kısık ateşte sık sık karıştırılarak pişirilir.
Bir tavada yağ eritilir ve baharatlar eklenerek 1-2 dk kavrulur.
Çorba piştikten sonra üzerine dökülür.
Arzu ederseniz Kruton ile servis edebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder